Plant One R'dam heeft status Center for Open Chemical Innovation

  2017-05-31

  Het topteam Chemie heeft Plant One Rotterdam officieel erkend als Center for Open Chemical Innovation (COCI). De diensten en testfaciliteiten van Plant One Rotterdam voldoen daarmee aan de standaarden om ondernemers in de chemie in staat te stellen hun innovatieve activiteiten succesvol op te schalen.

  Plant One Rotterdam is het kennis- en innovatiecentrum in Rotterdam-Botlek voor het testen en valideren van duurzame procestechnologie met veel toepassingen in de chemie. Dankzij de mogelijkheid om op semi-industriƫle schaal te kunnen testen, verdient deze hotspot een plek in het veld van COCI's in Nederland, waarvan er nu zes zijn. Samen met de tien iLABs vormen zij het netwerk ChemieLink.

  Pilotinstallaties

  Plant One Rotterdam houdt zich vooral bezig met het inrichten van pilotinstallaties voor pyrolyse, CO2-afvang, H2-brandstof en waterbehandeling. De locatie beschikt over een Flex-unit (hydrotreating-installatie voor pyrolyse-olie) die het testen van meer milieuvriendelijke katalysatoren mogelijk maakt. Daarnaast biedt de locatie gecertificeerde bij- en nascholing voor bedrijven en werkt men samen met diverse hogescholen in de regio.
  Onder de bedrijven die zich al bij Plant One Rotterdam hebben gevestigd bevinden zich:
  Ioniqa (recycling PET-plastic)
  SoliQz (hydraulische waskolom)
  ENT Tech BV (pyrolyse-installatie)
  EDSG (carbon capturing utilization)
  ARTEQ Power (thermische energieconversie)
  DURA Vermeer (ontgas-unit)
  H2CiF (Fuel cell)
  TOV Hazel (research & recycling van edelmetalen)
  CATO (carbon capturing)
  Air Liquide (Warehousing)
  Evides (werkplaats en pilots)
  Invista (analytisch laboratorium)
  GoodHout ( industrieel en productontwerp)
  ExtraBio & Research Development ( onderzoekslaboratorium)