Waarmee kunnen we je helpen?
Contact info
Merseyweg 10
3197 KG Rotterdam
(Havennummer 5210)
Contact info
+31 (0)181 213476
info@plantone-rotterdam.nl

Wil je verbetering van dichtbij zien? Plan een bezoek?

Bezoek inplannen

Donderdag 25 november 2021 hebben Josepha van Kollenburg (Fieldlab Industrial Electrification) en Fer Klinckhamers (Plant One Rotterdam) het contract getekend voor een demo-locatie om de energietransitie in de industrie te helpen versnellen. Vanaf medio 2022 is de locatie op Plant One Rotterdam operationeel. In dit Fieldlab kunnen technologieën op industrieel relevante schaal in een praktijkomgeving worden getest. Plant One Rotterdam is hét kennis- en innovatiecentrum in Rotterdam-Botlek voor het testen en valideren van duurzame procestechnologie op semi-industriële schaal.

Het Fieldlab als versneller van de energietransitie
In februari 2021 is het Fieldlab gestart vanuit het Solution Center op de RDM met advies aan bedrijven over financiering en regelgeving en het begeleiden van haalbaarheidsstudies. De demo-locatie – waar het Fieldlab in 2022 operationeel mee start – is de eerste plek in Nederland waar in een open innovatielocatie Industriële elektrificatie technologieën op deze schaal getest en doorontwikkeld kunnen worden samen met regionale industriepartners. “We kijken er naar uit om op deze locatie midden in de Botlek, de industriële elektrificatie naar de praktijk te brengen. Plant One Rotterdam is een goede match met het Fieldlab omdat zij partijen helpen aan te tonen dat hun ideeën marktwaardig zijn. Dat is exact waar wij voor staan. Het vinden van de juiste technologiefit tussen technologieleveranciers en industriële eindgebruikers.”, aldus Directeur Josepha van Kollenburg. Fer Klinckhamers (CCO van Plant One Rotterdam) continueert: “De activiteiten vanuit het Fieldlab Industrial Electrification zijn een mooie aanvulling op de onderwerpen waar we al praktisch mee aan de slag zijn. Denk aan circulariteit, verduurzaming, CO2-reductie… Het thema Elektrificatie kunnen we samen beter op de kaart zetten. Wij zetten graag onze expertise in om dat doel te bereiken.” Het Fieldlab Industrial Electrification is een gezamenlijk initiatief van Port of Rotterdam, InnovationQuarter, TNO, Deltalinqs en FME.

Vliegwielen, hybride boilers en nog zoveel meer
In het Fieldlab komen drie type technologieën te staan die passen bij het cluster en die in de praktijk gedemonstreerd kunnen worden. Het gaat daarbij om technieken op het gebied van industriële warmte, inpassing van groene waterstof en directe conversie van CO2, die allemaal gebruik maken van duurzame elektriciteit. Denk aan een vliegwiel dat zowel energie kan leveren als opvangen en opslaan. Of een hybride boiler, die stoom uit aardgas kan vervangen door stoom uit duurzame elektriciteit. Met een divers scala aan elektrificatie oplossingen is het Fieldlab dé ideale locatie om uit te vinden wat de juiste technologie-fit is voor een bedrijf.

Meer informatie en contact
Bedrijven die geïnteresseerd zijn of direct aan de slag willen met e-boilers, elektrische aandrijvingen, warmtepompen of andere elektrificatie oplossingen kunnen contact opnemen met het Fieldlab via info@flie.nl. Meer informatie is te vinden op www.flie.nl.

Contact

Heb je vragen of specifieke wensen?
Aarzel niet en neem direct contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Onderwerp

Hoofdkantoor

Theemsweg 5
3197 KM
Botlek Rotterdam

Contact info

+31 (0)181 213476
info@plantone-rotterdam.nl
chevron-right